A fáradtság okainak nyomában járunk.

Szponzorált tartalom

fáradtság

fáradtság

Azt gondolod, hogy egy hétig tartó folyamatos alvás sem tudna kellőképp feltölteni? Régóta fáradtnak érzed magad és hiába próbálod meg kipihenni magad, egyszerűen nem érzed a hatását?

Ez esetben lehet, hogy valamilyen egészségügyi probléma áll a háttérben, aminek az okát jó volna kideríteni, ha meg akarsz szabadulni a fáradtság okozta kellemetlenségektől! Ha nem fizikai munkától vagy szellemi megerőltetéstől érzed magad fáradtnak, akkor bizony érdemes lenne a dolgok mögé nézni.

Persze nem feltétlenül jelenti az állandó fáradtság azt, hogy nagyon komoly gondok vannak odabent, de az biztos, hogy intő jel és feltehetőleg életmódbeli változtatásokat kell eszközölni. Az állandó kimerültség és a vele egy cipőben járó koncentrációs zavarok mind rányomják a bélyeget a mindennapokra.

Nehéz így élni, de legfőképp nem egészséges! Mi okozhatja a fáradtságot? Ha a kiváltó okok közül a betegségeket vesszük sorra, akkor itt szerepelnek a hormonális eredetű betegségek, szív- és tüdőbetegségek, valamint fertőzések miatt is érezhetjük a végtelen kimerültséget. Azt sem árt figyelembe venni, hogy bizonyos gyógyszerek mellékhatásai is lehetnek. Mindezt persze csak akkor mondhatjuk biztosra, ha kivizsgáláson vettünk részt.

Megfelelő mennyiségű alvásra mindenkinek szüksége van, nem csak a babáknak. Ahogyan ők is nyűgössé, feszültté válnak, ha nem alhatnak eleget, úgy mi felnőttek is megszenvedjük a hiányt. Az alvásproblémák megjelenése intő jel, hiszen lehet, hogy több nyugalomra és kevesebb stresszre van szükség. Ezt könnyű kijelenteni, tenni ellene pedig sokkal nehezebb, de ha felismerjük a problémát, akkor már egy lépéssel előrébb vagyunk!

Az immunrendszer megfelelő működése fontos ebből a szempontból, ha szeretnénk a fáradtság fölé kerekedni. Muszáj megfelelő vitaminokat és ásványi anyagokat juttatni a szervezetbe és életmódot váltani, amennyiben hosszú távon jobban szeretnénk érezni magunkat a bőrünkben!