Lakásbiztosítás profi szakemberektől.

Szponzorált tartalom

legjobb lakásbiztosítás 2020 online

legjobb lakásbiztosítás 2020 online

Alighanem mindenki tisztában van azzal, hogy mennyire létfontosságú, hogy legyen jó lakásbiztosításunk.

Azonban hiába tudjuk ezt, ha bizonytalanok vagyunk abban, hogy hogyan is kéne választani a megannyi lehetőség közül. Sok biztosító van ugyanis a piacon, s biztosítónként is természetesen több különféle konstrukció érhető el, a dolgot pedig csak tovább bonyolítja, hogy az alapkonstrukciók bizonyos kiegészítő elemekkel is kombinálhatóak.

Sokan tehát hiába vannak tisztában a legalapvetőbb és legfontosabb kérdésekkel, mint például az alulbiztosítottság elkerülésének fontossága, a részleteknél még ők is könnyedén zavarba jöhetnek, ezért nagyon hasznos lehet ilyenkor, ha szakemberrel tudunk beszélni a dologról.

Gyakran az ember például azt sem tudja pontosan, hogy mire van szüksége, mivel nem ismeri eléggé a lehetőségeket. Volt például egy ismerősöm, aki biztosítást kötött a házára, de nem igazán figyelt a részletekre. A dolognak aztán az lett a vége, hogy a Marokkóban készült, igen-igen drága kerti bútorai kimaradtak a biztosításból, így amikor egy udvari tűz miatt szinte az egész leégett, nem kapott a bútoraira egy fillért se.

És ahogyan a kerti bútor esetén, úgy nagyon sok egyéb esetben is érdemes külön odafigyelni, hogy a szerződés tartalmazza-e az ezek utáni kártérítést is vagy sem.

Abban pedig, hogy melyek ezek a különleges esetek, leginkább természetesen egy profi, erre szakosodott szolgáltató tud segíteni. Ilyen tanácsadásra van lehetőség például a Pannon Safe nevű, egyebek mellett biztosításközvetítéssel is foglalkozó cégnél, ahol segítenek az ügyfélnek a különféle biztosítók termékei közül a legtesthezállóbbat kiválasztani.

A cégnél ugyanakkor lehetőség van személyes tanácsadás nélkül is intézkedni, hiszen a lakásbiztosítás kalkulátor is segíthet abban, hogy melyik a legjobb lakásbiztosítás 2020 online elérhető ajánlatai között, tehát az, amelyik leginkább megfelel speciális igényeinknek.

Mivel a Pannon Safe több neves biztosítóval dolgozik együtt, termékkínálatuk rendkívül széles, megbízhatóságukról és profizmusokról pedig a már kétszer elnyert MagyarBrands díj mellett az ügyfelek kimagaslóan pozitív értékelései és visszajelzései is tanúskodnak.

Ha tehát az a kérdés, hogy hol is lelhető fel a legjobb lakásbiztosítás, 2020 online ajánlatai között hol érdemes keresgélni, akkor a Pannon Safe szolgáltatásainak igénybevételét mindenképp érdemes megfontolni.

Honlapjuk egyébként az előzetes tájékozódáshoz is kiváló támpontot nyújt, rövid, tömör formában olvashatunk a lakásbiztosítások kapcsán leginkább mérlegelendő szempontokról.

Megtudhatjuk például, hogy régi biztosításunkat mikor és hogyan lehet, illetve érdemes megszüntetni, illetve azt is, hogy új biztosítások kötésénél mi mindenre ajánlatos odafigyelni.

Utóbbiak közé tartozik például az, hogy az adott biztosítás gépjármű assistance szolgáltatással kiegészíthető-e vagy esetleg vállalkozási biztosítással egybeköthető-e a konstrukció. Hasonlóképpen fontos lehet az is, hogy bizonyos típusú káreseteknél az adott szerződés mely altípusokra fizet, s melyekre nem.

Például beázás esetében egyes konstrukciók fizetnek akkor is, ha nyitva hagyott nyílászáró áll a kár hátterében, más kötvények azonban se ezekben az esetekben, se bármilyen kívülről történő beázás esetén nem fizetnek. Az ingatlanon belüli csőtörések esetében hasonlóképp különféle lehetőségek vannak, például van olyan típusú szerződés, ami csak az alapkárt téríti ilyenkor, azonban van olyan is, ami megfizeti a kárba veszett víz árát is.

Sok altípust különböztethetünk meg egyébként a lopási károk esetén is, hiszen a betörésen kívül a lopás megtörténhet jóhiszemű beengedéssel összefüggően is vagy esetleg besurranással. Ezen utóbbi típusok tehát megint csak mind külön besorolás alá eső lopási alesetek, s a különféle szerződések van, hogy fizetnek ezek után is, de van, hogy nem.

Amennyiben ingatlanunkon van esetleg napelem, napkollektor is, akkor erre szintén érdemes külön odafigyelni, ugyanis ennek fedezete szintén nem magától értetődő.

Hasonló a helyzet a vandalizmus által okozott károkkal és a graffiti károkkal is, ezek sem feltétlenül tartoznak a fedezett a káresetek körébe, ahogyan például a konkrét tűzzel nem járó korom-, és füstszennyezések sem.

Amint a fenti példákból látható tehát, valóban nagy a szórás a lehetőségek terén, így fontos, hogy az ezen opciók közötti választást megfontolt mérlegelés és kalkuláció előzze meg, ha pedig ehhez szakmailag felkészült csapat segítségét szeretnénk igénybe venni, akkor a Pannon Safe nem csak megbízhatósága és profizmusa miatt lehet jó választás, de az igen jó országos lefedettség miatt is.

A cég Budapest mellett szinte minden nagy vidéki városban üzemeltet irodát, így például Debrecenben, Pécsett, Miskolcon, Szegeden, Kaposváron, de több más településen is, az irodák elérhetőségéről pedig a honlapon található térképes irodakereső segítségével részletesen is tájékozódhatunk, itt ugyanis az irodák címei mellett telefonos és e-mail címes elérhetőségek is fel vannak tüntetve.