Napelem, napelemes rendszer megoldások.

Szponzorált tartalom

napelem

napelem

A megújuló energiaforrások alkalmazásával nem csak a jelent tehetjük kényelmesebbé, hanem gondolhatunk a jövőnkre is. Hazánkban a napenergia az, ami egyre nagyobb teret hódít magának. Amióta beütött az energiaválság, azóta pedig még tovább bővült a napelem felhasználók tábora.

A Napelemben Otthon segít abban, hogy megismerhessük a különböző lehetőségeket, amelyeket a napenergia biztosíthat számunkra. Sokan vannak azok, akik egy lépést tettek hátra, mert a kormány jelenleg nem engedi a hálózatra csatlakozást, és ennek kapcsán muszáj megemlítenünk, hogy ettől még nincs gátja annak, hogy napelemes rendszerünk lehessen!

A szigetüzemű és energiatárolós napelem segíthet abban, hogy azt a biztonságot és stabilitást élvezhessük, melyet a mindig rendelkezésre álló napenergia nyújthat számunkra. A helyben történő felhasználással együtt nem csak a háztartási elektromos berendezéseink üzemelése oldható meg, hanem akár a fűtés és az elektromos autó töltése is!

Hogyan zajlik a napelem telepítés?

Minden az ajánlatkéréssel kezdődik. Ilyenkor a szakemberek helyszíni felmérést végeznek, a villanyszámla, a fogyasztás és az ingatlan adottságai alapján kiszámolják, hogy mekkora rendszerre lenne szükség ahhoz, hogy a fogyasztó igényeit fedezni tudja. Az ajánlattétel elfogadását követően a szerződéskötés, majd az engedélyeztetés jön. Ha mindez megvan, akkor máris megkezdődhet a tényleges kivitelezés. A kivitelezésben minden benne van, beleértve az eszközöket, a napelemeket, invertert, valamint a tartószerkezetet.

A tájolásnak kulcs szerepe van a dologban, hiszen a jól elhelyezett napelem tudja csak azt a szintet hozni, amire a háztartásnak szüksége van. Ha minden a helyén van, a beüzemelés után már magának termelheti az áramot, akár teljes mértékben függetlenné válhat a szolgáltatótól a megfelelő méretű rendszerrel.